حافظه و تقویت آن
حافظه پیوسته درفرمان قلب است. ![]()
حافظه را تحقیر نکنید
، آن را تربیت کنید و به او اطاعت وا دارید.( ژرژدوهامال)
بدون حافظه انسان نمی تواند چیزی را اختراع کند و نمی تواند به ترکیب دو اندیشه بپردازد. (ولتر)
غذاهایی که در تقویت حافظه موثرند: مویز ، کندر ، سیب ،به ، سرکه ،انار ، عسل
خواب نیمروز برای کسانی که کار فکری زیادی دارند مفید و بر حافظه موثر است.
سبک طبیعی خاطر سپاری:
تاثر ، تداعی ،تکرار ، تمرکز ، نظم ، تنوع
راههای انتقال مطالب به حافظه ی دراز مدت:
۱- مهم بودن مطلب ۲- نظم ودسته بندی ۳ـ تداعی آزاد ( رمز گذاری: مثلا آثار خمسه ی نظامی: مخزن الاسرار ، لیلی و مجنون ،خسرو و شیرین ،هفت پیکر و اسکندرنامه به صورت ملخها )
سه چیز حافظه ی انسان را زیاد می کند: عسل و کندر ، قرائت قران.
تقویت حافظه:
۱- گرسنگی ۲- زیاده روی نکردن در آب خوردن ۳- بوی خوش ۴- مسواک کردن ۵- شستشوی بینی ۶- شانه کردن ۷- حجامت ۸- اکسیژن منظم و کافی ۹-وقت مطالعه از حدود اذان صبح به بعد باشد. (محقق طوسی )
طبيعت هر رنگ و هر گوشه اش آينه ايست براي استفاده انسان ، تفکر و ياد خدا