حافظه پیوسته درفرمان قلب است.

 

حافظه را تحقیر نکنید ، آن را تربیت کنید و به او اطاعت وا دارید.( ژرژدوهامال)

 

بدون حافظه انسان نمی تواند چیزی را اختراع کند و نمی تواند به ترکیب دو اندیشه بپردازد. (ولتر)

 

غذاهایی که در تقویت حافظه موثرند: مویز ، کندر ، سیب ،به ، سرکه ،انار ، عسل

 

خواب نیمروز برای کسانی که کار فکری زیادی دارند مفید و بر حافظه موثر است.

 

سبک طبیعی خاطر سپاری:

تاثر ، تداعی ،تکرار ، تمرکز ، نظم ، تنوع

 

راههای انتقال مطالب به حافظه ی دراز مدت:

۱- مهم بودن مطلب ۲- نظم ودسته بندی ۳ـ تداعی آزاد ( رمز گذاری: مثلا آثار خمسه ی نظامی: مخزن الاسرار ، لیلی و مجنون ،خسرو و شیرین ،هفت پیکر و اسکندرنامه به صورت ملخها )

 

سه چیز حافظه ی انسان را زیاد می کند: عسل و کندر ، قرائت قران.

 

تقویت حافظه:

۱- گرسنگی ۲- زیاده روی نکردن در آب خوردن ۳- بوی خوش ۴- مسواک کردن ۵- شستشوی بینی ۶- شانه کردن ۷- حجامت ۸- اکسیژن منظم و کافی ۹-وقت مطالعه از حدود اذان صبح به بعد باشد. (محقق طوسی )